Смачний пиріг!
Ніжне тісто, ароматні, соковиті яблука і повітряний крем!
Дуже смачно подати пиріг з кулькою підталого ванільного морозива.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
Яблучний пиріг. Інгредієнти
1 кг яблук (бажано, кислих або кисло-солодких)
150 г цукру
200 г вершкового масла або маргарину
5 яєць
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
600-700 г борошна
Крем:
500 г сметани (15-20%)
150 г цукру
Приготування
Крок 1 Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, добре перемішати.
Крок 3 Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
Крок 4 Яблука почистити, видалити серцевину.
Нарізати тонкими скибочками.
Крок 5 Деко (я використовувала деко розміром 30 ? 22 см, і глибиною 4 см) застелити папером для випічки або змастити маслом.
Викласти 2/3 тіста, розрівняти.
Крок 6 На тісто викласти яблука, розрівняти.
Крок 7 З тесту зробити «косички».
Для цього треба скачати джгутик.
Крок 8 Потім його приплюснути.
Крок 9 Ножем зробити надрізи.
Крок 10 Викласти «косички» на пиріг.
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 30-35 хвилин.
Крок 11 Для крему сметану змішати з цукром.
Крок 12 Гарячий пиріг залити кремом.
Крок 13 Дати охолонути, потім розрізати на порції.
Смачного!
Ніжне тісто, ароматні, соковиті яблука і повітряний крем!
Дуже смачно подати пиріг з кулькою підталого ванільного морозива.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
Яблучний пиріг. Інгредієнти
1 кг яблук (бажано, кислих або кисло-солодких)
150 г цукру
200 г вершкового масла або маргарину
5 яєць
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
600-700 г борошна
Крем:
500 г сметани (15-20%)
150 г цукру
Приготування
Крок 1 Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, добре перемішати.
Крок 3 Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
Крок 4 Яблука почистити, видалити серцевину.
Нарізати тонкими скибочками.
Крок 5 Деко (я використовувала деко розміром 30 ? 22 см, і глибиною 4 см) застелити папером для випічки або змастити маслом.
Викласти 2/3 тіста, розрівняти.
Крок 6 На тісто викласти яблука, розрівняти.
Крок 7 З тесту зробити «косички».
Для цього треба скачати джгутик.
Крок 8 Потім його приплюснути.
Крок 9 Ножем зробити надрізи.
Крок 10 Викласти «косички» на пиріг.
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 30-35 хвилин.
Крок 11 Для крему сметану змішати з цукром.
Крок 12 Гарячий пиріг залити кремом.
Крок 13 Дати охолонути, потім розрізати на порції.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий