Ніжний, ароматний кекс.
Замість кураги можна використовувати чорнослив.
Якщо курага і родзинки тверді, їх треба замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
Кекс з курагою, родзинками і горіхами. Інгредієнти
200 г вершкового масла або маргарину
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
4 яйця
150 г родзинок
150 г кураги
200 г горіхів (волоські, арахіс, фундук, мигдаль)
250-300 г борошна
3 ч.л. розпушувача (або 2 ч.л. гашеного соди)
Приготування
Крок 1 Курагу нарізати кубиками.
Крок 2 Горіхи подрібнити (в блендері або потовкти).
Крок 3 Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 4 Додати яйця, перемішати.
Крок 5 Додати курагу, родзинки і горіхи, добре перемішати.
Крок 6 Додати розпушувач і борошно, замісити круте тісто.
Крок 7 Викласти тісто в змащену маслом форму (я використовувала форму діаметром близько 26 см).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 40-45 хвилин.
Щоб перевірити, чи готовий кекс, чи ні, його треба проткнути зубочисткою (або сірником), якщо вона суха - кекс готовий.
Смачного!
Замість кураги можна використовувати чорнослив.
Якщо курага і родзинки тверді, їх треба замочити в теплій воді на 15-20 хвилин.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 8-10 порцій.
Інгредієнти
Кекс з курагою, родзинками і горіхами. Інгредієнти
200 г вершкового масла або маргарину
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
4 яйця
150 г родзинок
150 г кураги
200 г горіхів (волоські, арахіс, фундук, мигдаль)
250-300 г борошна
3 ч.л. розпушувача (або 2 ч.л. гашеного соди)
Приготування
Крок 1 Курагу нарізати кубиками.
Крок 2 Горіхи подрібнити (в блендері або потовкти).
Крок 3 Масло розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 4 Додати яйця, перемішати.
Крок 5 Додати курагу, родзинки і горіхи, добре перемішати.
Крок 6 Додати розпушувач і борошно, замісити круте тісто.
Крок 7 Викласти тісто в змащену маслом форму (я використовувала форму діаметром близько 26 см).
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 40-45 хвилин.
Щоб перевірити, чи готовий кекс, чи ні, його треба проткнути зубочисткою (або сірником), якщо вона суха - кекс готовий.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий