Ці кекси хороші і без крему, але з ним вони стають набагато ніжніше і смачніше.
Замість крему можна полити кекси розтопленим шоколадом або будь глазур'ю, за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 кексів.
Інгредієнти
Шоколадні кекси з карамельним кремом. Інгредієнти
тісто:
100 г вершкового масла
100 г цукру
3 яйця
200 г сметани (10-20%)
3 ст.л. порошку какао
2 ч.л. розпушувача
150-200 г борошна
крем:
100 г вершкового масла
150 г коричневого цукру (або білого)
100 мл вершків 33-35%
ванільна паличка (або 2 ч.л. ванільного цукру)
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, перемішати.
Крок 3 Додати сметану, перемішати.
Крок 4 Додати какао, перемішати.
Крок 5 Додати розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
Крок 6 Формочки змастити маслом (силіконові формочки змащувати не треба), викласти тісто, заповнюючи формочки на 2/3.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку
Випікати протягом 25-30 хвилин.
Крок 7 Готуємо крем.
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Крок 8 Масло розтопити.
Крок 9 Додати цукор.
Крок 10 Додати вершки.
Крок 11 Додати насіння ванілі (ванільний цукор додати на цьому ж етапі), перемішати.
Крок 12 При постійному помішуванні довести масу до кипіння.
Кип'ятити протягом 5 хвилин.
Охолодити.
Крок 13 Охолоджену масу збити.
Крок 14 За допомогою кулінарного шприца (або просто ложкою) викласти крем на остиглі кекси.
Смачного!
Замість крему можна полити кекси розтопленим шоколадом або будь глазур'ю, за смаком.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 кексів.
Інгредієнти
Шоколадні кекси з карамельним кремом. Інгредієнти
тісто:
100 г вершкового масла
100 г цукру
3 яйця
200 г сметани (10-20%)
3 ст.л. порошку какао
2 ч.л. розпушувача
150-200 г борошна
крем:
100 г вершкового масла
150 г коричневого цукру (або білого)
100 мл вершків 33-35%
ванільна паличка (або 2 ч.л. ванільного цукру)
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, перемішати.
Крок 3 Додати сметану, перемішати.
Крок 4 Додати какао, перемішати.
Крок 5 Додати розпушувач і борошно, замісити не надто густе тісто.
Крок 6 Формочки змастити маслом (силіконові формочки змащувати не треба), викласти тісто, заповнюючи формочки на 2/3.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку
Випікати протягом 25-30 хвилин.
Крок 7 Готуємо крем.
Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Крок 8 Масло розтопити.
Крок 9 Додати цукор.
Крок 10 Додати вершки.
Крок 11 Додати насіння ванілі (ванільний цукор додати на цьому ж етапі), перемішати.
Крок 12 При постійному помішуванні довести масу до кипіння.
Кип'ятити протягом 5 хвилин.
Охолодити.
Крок 13 Охолоджену масу збити.
Крок 14 За допомогою кулінарного шприца (або просто ложкою) викласти крем на остиглі кекси.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий