Ніжні, ароматні маффіни.
Замість маленьких формочок можна використовувати одну велику форму (діаметром близько 20-24 см), але тоді час приготування треба збільшити.
Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, то її треба розморозити і дати всієї рідини стекти.
Я використовувала брусницю та чорницю.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 9-11 штук.
Інгредієнти
Мафіни з маскарпоне і ягодами. Інгредієнти
тісто:
3 яйця
150 г цукру
150-200 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
2 ч.л. какао
цедра одного лимона
крем:
150 г маскарпоне (або Альметте)
2 яйця
50 г цукру
також:
200 г ягоди (будь-який, за смаком)
100 г шоколаду
Приготування
Крок 1 З лимона зняти цедру (спеціальним ножем або натерти на тертці).
Крок 2 Змішати яйця і цукор, трохи збити.
Крок 3 Додати розпушувач і борошно, перемішати.
Крок 4 Тісто розділити на 2 частини.
В одну частину додати какао, перемішати.
Крок 5 В іншу частину додати цедру, перемішати.
Крок 6 Готуємо крем.
Яйця збити з цукром.
Крок 7 Додати маскарпоне, перемішати.
Крок 8 У формочки (я використовувала силіконові формочки, але підійдуть будь-які) викласти трохи темного тіста.
Крок 9 На тісто викласти трохи ягоди.
Крок 10 На ягоду викласти світле тісто.
Крок 11 На тісто викласти трохи ягоди.
Крок 12 На ягоду викласти трохи крему.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин.
Маффіни повністю остудити, і лише тоді дістати з формочок.
Готові маффіни полити розтопленим шоколадом.
Смачного!
Замість маленьких формочок можна використовувати одну велику форму (діаметром близько 20-24 см), але тоді час приготування треба збільшити.
Якщо ви використовуєте заморожену ягоду, то її треба розморозити і дати всієї рідини стекти.
Я використовувала брусницю та чорницю.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 9-11 штук.
Інгредієнти
Мафіни з маскарпоне і ягодами. Інгредієнти
тісто:
3 яйця
150 г цукру
150-200 г борошна
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
2 ч.л. какао
цедра одного лимона
крем:
150 г маскарпоне (або Альметте)
2 яйця
50 г цукру
також:
200 г ягоди (будь-який, за смаком)
100 г шоколаду
Приготування
Крок 1 З лимона зняти цедру (спеціальним ножем або натерти на тертці).
Крок 2 Змішати яйця і цукор, трохи збити.
Крок 3 Додати розпушувач і борошно, перемішати.
Крок 4 Тісто розділити на 2 частини.
В одну частину додати какао, перемішати.
Крок 5 В іншу частину додати цедру, перемішати.
Крок 6 Готуємо крем.
Яйця збити з цукром.
Крок 7 Додати маскарпоне, перемішати.
Крок 8 У формочки (я використовувала силіконові формочки, але підійдуть будь-які) викласти трохи темного тіста.
Крок 9 На тісто викласти трохи ягоди.
Крок 10 На ягоду викласти світле тісто.
Крок 11 На тісто викласти трохи ягоди.
Крок 12 На ягоду викласти трохи крему.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин.
Маффіни повністю остудити, і лише тоді дістати з формочок.
Готові маффіни полити розтопленим шоколадом.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий