Такий вінок стане окрасою Великоднього столу. До того ж, він дуже смачний.
З начинками можна експериментувати, додавати різні горіхи, фрукти, цукати.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Великодній вінок. Інгредієнти
250 мл молока
7 г сухих дріжджів (або 30 г сирих)
500-700 г борошна
3 яйця
200 г цукру
100 г вершкового масла або маргарину
2 ч.л. ванільного цукру
100 г горіхів (за смаком)
100 г цукатів
100 г родзинок
Приготування
Крок 1 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле).
Крок 2 Розчинити в ньому дріжджі.
Крок 3 Додати 250 г борошна, добре розмішати, накрити, поставити в тепле місце.
Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло 30 хвилин).
Крок 4 Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 5 Білки збити з дрібкою солі в піну.
Крок 6 У підійшла опару додати жовтки, перемішати.
Крок 7 Слідом додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Крок 8 Додати білки, перемішати.
Крок 9 Додати решту борошно, замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Поставити тісто в тепле місце.
Крок 10 Дати тісту добре піднятися (приблизно годину).
Крок 11 Коли тісто підніметься, його треба прим'яти.
Крок 12 Дати тісту ще раз піднятися.
Крок 13 Горіхи подрібнити у блендері або порубати ножем.
Крок 14 Підійшло тісто розділити на 3 частини.
Кожну частину розкачати в смужку 10 ? 50 см.
Крок 15 На смужку викласти горіхи, розрівняти.
Крок 16 Згорнути рулет.
Крок 17 Краї добре защипнути.
Крок 18 Такий же рулет зробити з родзинками (родзинки попередньо вимити й висушити).
Крок 19 І з цукатами.
Крок 20 З отриманих рулетів сплести косичку.
Крок 21 З косички сформувати вінок.
Деко змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти вінок.
Крок 22 В середину поставити вогнетривку форму (це робиться для того, щоб вийшло заглиблення, в яке потім можна покласти яйця).
Крок 23 Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 35-40 хвилин.
Смачного!
З начинками можна експериментувати, додавати різні горіхи, фрукти, цукати.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 10-12 порцій.
Інгредієнти
Великодній вінок. Інгредієнти
250 мл молока
7 г сухих дріжджів (або 30 г сирих)
500-700 г борошна
3 яйця
200 г цукру
100 г вершкового масла або маргарину
2 ч.л. ванільного цукру
100 г горіхів (за смаком)
100 г цукатів
100 г родзинок
Приготування
Крок 1 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле).
Крок 2 Розчинити в ньому дріжджі.
Крок 3 Додати 250 г борошна, добре розмішати, накрити, поставити в тепле місце.
Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло 30 хвилин).
Крок 4 Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 5 Білки збити з дрібкою солі в піну.
Крок 6 У підійшла опару додати жовтки, перемішати.
Крок 7 Слідом додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Крок 8 Додати білки, перемішати.
Крок 9 Додати решту борошно, замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Поставити тісто в тепле місце.
Крок 10 Дати тісту добре піднятися (приблизно годину).
Крок 11 Коли тісто підніметься, його треба прим'яти.
Крок 12 Дати тісту ще раз піднятися.
Крок 13 Горіхи подрібнити у блендері або порубати ножем.
Крок 14 Підійшло тісто розділити на 3 частини.
Кожну частину розкачати в смужку 10 ? 50 см.
Крок 15 На смужку викласти горіхи, розрівняти.
Крок 16 Згорнути рулет.
Крок 17 Краї добре защипнути.
Крок 18 Такий же рулет зробити з родзинками (родзинки попередньо вимити й висушити).
Крок 19 І з цукатами.
Крок 20 З отриманих рулетів сплести косичку.
Крок 21 З косички сформувати вінок.
Деко змастити маслом або застелити папером для випічки.
Викласти вінок.
Крок 22 В середину поставити вогнетривку форму (це робиться для того, щоб вийшло заглиблення, в яке потім можна покласти яйця).
Крок 23 Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 35-40 хвилин.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий