Приголомшливі паски!
Ніжні, м'які, ароматні!
Дуже рекомендую спробувати!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 14 маленьких пасок заввишки 7 см і шириною 6 см.
Інгредієнти
Паска на сметані. Інгредієнти
300 мл молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
3 яйця
200 г цукру
150 г вершкового масла
250 г сметани (15-20%)
паличка ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
300 г родзинок
700-800 г борошна
Приготування
Крок 1 Молоко підігріти, щоб воно було трохи тепле.
Крок 2 У молоко додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.
Крок 3 Додати 200-250 г борошна, перемішати.
Крок 4 Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Крок 5 Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Крок 6 Яйця збити з цукром.
Крок 7 Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Крок 8 В опару додати яйця, перемішати.
Крок 9 Додати насіння ванілі (або ванільний цукор).
Крок 10 Додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Крок 11 Додати сметану, перемішати.
Крок 12 Додати решту борошна (муки може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Крок 13 Накрити тісто серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Крок 14 Тісто має добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Крок 15 Додати в тісто родзинки (попередньо вимитий і висушений).
Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Крок 16 Дати тісту ще раз добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Крок 17 Формочки трохи змастити маслом.
Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми.
Крок 18 Дати тісту піднятися.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин.
Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин).
Як тільки паску зарум'яниться, перевірити його на готовність, для цього його треба проткнути дерев'яною шпажкою (або зубочисткою), якщо вона суха - паска готова.
Крок 19 Прикрасити за смаком.
Я готові паски змастила білковим кремом і прикрасила кондитерської посипкою.
Смачного!
Ніжні, м'які, ароматні!
Дуже рекомендую спробувати!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 14 маленьких пасок заввишки 7 см і шириною 6 см.
Інгредієнти
Паска на сметані. Інгредієнти
300 мл молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
3 яйця
200 г цукру
150 г вершкового масла
250 г сметани (15-20%)
паличка ванілі (або 2 ч.л. ванільного цукру)
300 г родзинок
700-800 г борошна
Приготування
Крок 1 Молоко підігріти, щоб воно було трохи тепле.
Крок 2 У молоко додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.
Крок 3 Додати 200-250 г борошна, перемішати.
Крок 4 Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Крок 5 Опара повинна збільшитися вдвічі (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Крок 6 Яйця збити з цукром.
Крок 7 Паличку ванілі розрізати, вийняти насіння.
Крок 8 В опару додати яйця, перемішати.
Крок 9 Додати насіння ванілі (або ванільний цукор).
Крок 10 Додати розм'якшене (Не топлене) масло, перемішати.
Крок 11 Додати сметану, перемішати.
Крок 12 Додати решту борошна (муки може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Крок 13 Накрити тісто серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Крок 14 Тісто має добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Крок 15 Додати в тісто родзинки (попередньо вимитий і висушений).
Накрити серветкою або рушником, поставити в тепле місце.
Крок 16 Дати тісту ще раз добре піднятися (у мене на це пішло близько 30 хвилин).
Крок 17 Формочки трохи змастити маслом.
Викласти тісто, заповнюючи формочки на 1/3 висоти форми.
Крок 18 Дати тісту піднятися.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати протягом 10 хвилин.
Потім температуру збільшити до 180 градусів, випікати до готовності (близько 30 хвилин).
Як тільки паску зарум'яниться, перевірити його на готовність, для цього його треба проткнути дерев'яною шпажкою (або зубочисткою), якщо вона суха - паска готова.
Крок 19 Прикрасити за смаком.
Я готові паски змастила білковим кремом і прикрасила кондитерської посипкою.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий