среда, 18 марта 2015 г.

Паска шафрановий

Завдяки шафрану паски виходять дуже ароматними і яскравими.
Найголовніший секрет вдалого паски - готувати його в гарному настрої, тоді він вийде пишним, високим і дуже смачним.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см.
Інгредієнти
Паска шафрановий. Інгредієнти

    250 мл молока
    7-11 г сухих дріжджів (або 50-60 г свіжих дріжджів)
    150 г цукру
    2 ч.л. ванільного цукру
    5 жовтків
    щіпка рилець шафрану або 1/3 ч.л. меленого шафрану
    200 г вершкового масла або маргарину
    650-700 г борошна
    50 г родзинок
    50 г горіхів (у мене мигдаль)
    50 г цукатів

глазур:

    2 білки
    100 г цукру

Приготування

Крок 1 У цьому рецепті я використовувала рильця шафрану, які можна замінити 1/3 ч.л. меленого шафрану.
Шафран надає неповторний аромат і золотистий колір.

Крок 2 Рильця шафрану розтерти в ступці.

Крок 3 Залити 3 ст.л. гарячої води (мелений шафран також залити 3 ст.л. гарячої води).
Залишити на 10-15 хвилин.

Крок 4 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле), додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.

Крок 5 Додати 200 г борошна, перемішати, накрити рушником, поставити в тепле місце.

Крок 6 Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хвилин).

Крок 7 Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.

Крок 8 Жовтки додати в опару, що підійшла, перемішати.

Крок 9 Додати шафран (разом з водою).

Крок 10 Додати розм'якшене масло, перемішати.

Крок 11 Додати 450-500 г борошна, замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.

Крок 12 Знову поставити тісто в тепле місце. Дати тісту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин).
Я наливаю в миску теплу воду, в неї ставлю ємність з тістом.

Крок 13 Тісто має добре піднятися.

Крок 14 Горіхи подрібнити.

Крок 15 Якщо цукати великі, їх треба нарізати невеликими шматочками.

Крок 16 Додати в тісто родзинки, горіхи, цукати.
Добре перемішати.

Крок 17 Знову поставити тісто в тепле місце, дати добре піднятися.

Крок 18 Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми.

Крок 19 Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин (час приготування залежить від розміру форми).
Якщо верх паски почне підгорати, накрийте його фольгою.

Крок 20 Готові гарячі паски змастити глазур'ю (білки збити з цукром) і посипати кондитерської посипкою або прикрасити цукатами.

Смачного!

Комментариев нет:

Отправить комментарий

Другі страви кулінарія онлайн Десерти, напої кулінарна книга Випічка рецепти приготування любовь женщин мужчин отношения салат приготування інгредієнти Риба і морепродукти домашні рецепти Торти і тістечка рецепти покроково Закуски і бутерброди кулінарія рецепти энцеклопедия полового поведения женщин мужчин Перші страви безкоштовна кулінарія Млинці, оладки, сирники рецепти энцеклопедия сексуальных отношений человека энцеклопедия женщины мужчины половые органы любовь женщины и мужчины сексуальные отношения жінки чоловіки спілкування людина життя чоловік відносини з дружиною відносини життя з чоловіком почуття люди компанії робота життя любов дівчина відносини 8os.ru aktau-mangistau.kz aiyllaan.ru aaaaapps.com abhazium.ru admid.net advi.club analquest.org allreviews.com.ua allclubs.net accidente jersey lawyer motorcycle new accidente lawyer accidente lawyer colorado