Завдяки шафрану паски виходять дуже ароматними і яскравими.
Найголовніший секрет вдалого паски - готувати його в гарному настрої, тоді він вийде пишним, високим і дуже смачним.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см.
Інгредієнти
Паска шафрановий. Інгредієнти
250 мл молока
7-11 г сухих дріжджів (або 50-60 г свіжих дріжджів)
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
5 жовтків
щіпка рилець шафрану або 1/3 ч.л. меленого шафрану
200 г вершкового масла або маргарину
650-700 г борошна
50 г родзинок
50 г горіхів (у мене мигдаль)
50 г цукатів
глазур:
2 білки
100 г цукру
Приготування
Крок 1 У цьому рецепті я використовувала рильця шафрану, які можна замінити 1/3 ч.л. меленого шафрану.
Шафран надає неповторний аромат і золотистий колір.
Крок 2 Рильця шафрану розтерти в ступці.
Крок 3 Залити 3 ст.л. гарячої води (мелений шафран також залити 3 ст.л. гарячої води).
Залишити на 10-15 хвилин.
Крок 4 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле), додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.
Крок 5 Додати 200 г борошна, перемішати, накрити рушником, поставити в тепле місце.
Крок 6 Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хвилин).
Крок 7 Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 8 Жовтки додати в опару, що підійшла, перемішати.
Крок 9 Додати шафран (разом з водою).
Крок 10 Додати розм'якшене масло, перемішати.
Крок 11 Додати 450-500 г борошна, замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Крок 12 Знову поставити тісто в тепле місце. Дати тісту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин).
Я наливаю в миску теплу воду, в неї ставлю ємність з тістом.
Крок 13 Тісто має добре піднятися.
Крок 14 Горіхи подрібнити.
Крок 15 Якщо цукати великі, їх треба нарізати невеликими шматочками.
Крок 16 Додати в тісто родзинки, горіхи, цукати.
Добре перемішати.
Крок 17 Знову поставити тісто в тепле місце, дати добре піднятися.
Крок 18 Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми.
Крок 19 Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин (час приготування залежить від розміру форми).
Якщо верх паски почне підгорати, накрийте його фольгою.
Крок 20 Готові гарячі паски змастити глазур'ю (білки збити з цукром) і посипати кондитерської посипкою або прикрасити цукатами.
Смачного!
Найголовніший секрет вдалого паски - готувати його в гарному настрої, тоді він вийде пишним, високим і дуже смачним.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 2 паски заввишки 11 см і шириною 17 см.
Інгредієнти
Паска шафрановий. Інгредієнти
250 мл молока
7-11 г сухих дріжджів (або 50-60 г свіжих дріжджів)
150 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
5 жовтків
щіпка рилець шафрану або 1/3 ч.л. меленого шафрану
200 г вершкового масла або маргарину
650-700 г борошна
50 г родзинок
50 г горіхів (у мене мигдаль)
50 г цукатів
глазур:
2 білки
100 г цукру
Приготування
Крок 1 У цьому рецепті я використовувала рильця шафрану, які можна замінити 1/3 ч.л. меленого шафрану.
Шафран надає неповторний аромат і золотистий колір.
Крок 2 Рильця шафрану розтерти в ступці.
Крок 3 Залити 3 ст.л. гарячої води (мелений шафран також залити 3 ст.л. гарячої води).
Залишити на 10-15 хвилин.
Крок 4 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле), додати дріжджі і 1 ч.л. цукру.
Крок 5 Додати 200 г борошна, перемішати, накрити рушником, поставити в тепле місце.
Крок 6 Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хвилин).
Крок 7 Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 8 Жовтки додати в опару, що підійшла, перемішати.
Крок 9 Додати шафран (разом з водою).
Крок 10 Додати розм'якшене масло, перемішати.
Крок 11 Додати 450-500 г борошна, замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Крок 12 Знову поставити тісто в тепле місце. Дати тісту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин).
Я наливаю в миску теплу воду, в неї ставлю ємність з тістом.
Крок 13 Тісто має добре піднятися.
Крок 14 Горіхи подрібнити.
Крок 15 Якщо цукати великі, їх треба нарізати невеликими шматочками.
Крок 16 Додати в тісто родзинки, горіхи, цукати.
Добре перемішати.
Крок 17 Знову поставити тісто в тепле місце, дати добре піднятися.
Крок 18 Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми.
Крок 19 Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 35-40 хвилин (час приготування залежить від розміру форми).
Якщо верх паски почне підгорати, накрийте його фольгою.
Крок 20 Готові гарячі паски змастити глазур'ю (білки збити з цукром) і посипати кондитерської посипкою або прикрасити цукатами.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий