Паска - сама традиційна Пасхальна випічка.
Готувати його треба тільки в хорошому настрої, тоді він вийде бездоганним!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 6 маленьких пасок заввишки 7 см і шириною 6 см.
Інгредієнти
Паска великодній. Інгредієнти
500 мл молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
1-1.3 кг борошна
6 яєць
200 г вершкового масла або маргарину
250-300 г цукру
300 г родзинок
1 ч.л. ванільного цукру
глазур:
2 білки
100 г цукру
Приготування
Крок 1 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле), розчинити в ньому дріжджі.
Крок 2 Додати 500 г борошна, добре розмішати.
Крок 3 Поставити в тепле місце.
Я наливаю в миску теплу воду, в неї ставлю ємність з тістом.
Крок 4 Накрити рушником.
Крок 5 Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хвилин).
Крок 6 Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 7 Білки збити з дрібкою солі в піну.
Крок 8 У підійшла опару додати жовтки, перемішати.
Крок 9 Слідом додати розм'якшене масло, перемішати.
Крок 10 Додати білки, перемішати.
Крок 11 Додати решту борошна (муки може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Крок 12 Знову поставити тісто в тепле місце.
Дати тісту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин).
Крок 13 Ізюм замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, потім всю воду злити.
Крок 14 У підійшло тісто додати родзинки, перемішати і знову поставити тісто в тепле місце.
Крок 15 Тісто має добре піднятися.
Крок 16 Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми.
Крок 17 Накрити плівкою або рушником.
Крок 18 Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.
Потім температуру додати до 180 градусів, випікати до готовності (у мене паску заввишки 11 см і шириною 17 см випікався 35 хвилин, 10 хвилин при температурі 100 градусів і 25 при температурі 180 градусів).
Щоб перевірити готовність паски, проткніть його сірником (або зубочисткою), якщо вона суха - паска готова.
Крок 19 Готуємо глазур.
Білки збити з дрібкою солі в піну.
Крок 20 Додати цукор, збивати до стійких піків.
Крок 21 Готові гарячі паски змастити глазур'ю і посипати кондитерської посипкою або прикрасити цукатами.
Смачного!
Готувати його треба тільки в хорошому настрої, тоді він вийде бездоганним!
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3 паски заввишки 11 см і шириною 17 см і 6 маленьких пасок заввишки 7 см і шириною 6 см.
Інгредієнти
Паска великодній. Інгредієнти
500 мл молока
11 г сухих дріжджів (або 50-60 г сирих дріжджів)
1-1.3 кг борошна
6 яєць
200 г вершкового масла або маргарину
250-300 г цукру
300 г родзинок
1 ч.л. ванільного цукру
глазур:
2 білки
100 г цукру
Приготування
Крок 1 Молоко трохи підігріти (щоб воно було трохи тепле), розчинити в ньому дріжджі.
Крок 2 Додати 500 г борошна, добре розмішати.
Крок 3 Поставити в тепле місце.
Я наливаю в миску теплу воду, в неї ставлю ємність з тістом.
Крок 4 Накрити рушником.
Крок 5 Опара повинна збільшитися вдвічі (на це потрібно близько 30 хвилин).
Крок 6 Відокремити білки від жовтків.
Жовтки розтерти з цукром і ванільним цукром.
Крок 7 Білки збити з дрібкою солі в піну.
Крок 8 У підійшла опару додати жовтки, перемішати.
Крок 9 Слідом додати розм'якшене масло, перемішати.
Крок 10 Додати білки, перемішати.
Крок 11 Додати решту борошна (муки може знадобитися трохи більше або менше, це залежить від якості борошна), замісити тісто.
Тісто необхідно добре вимісити, воно не повинно бути крутим і не повинно прилипати до рук.
Крок 12 Знову поставити тісто в тепле місце.
Дати тісту добре піднятися (на це потрібно 50-60 хвилин).
Крок 13 Ізюм замочити в теплій воді на 10-15 хвилин, потім всю воду злити.
Крок 14 У підійшло тісто додати родзинки, перемішати і знову поставити тісто в тепле місце.
Крок 15 Тісто має добре піднятися.
Крок 16 Форму змастити маслом, викласти тісто на 1/3 висоти форми.
Крок 17 Накрити плівкою або рушником.
Крок 18 Дати тісту ще раз піднятися вже у формі.
Поставити в розігріту до 100 градусів духовку, випікати 10 хвилин.
Потім температуру додати до 180 градусів, випікати до готовності (у мене паску заввишки 11 см і шириною 17 см випікався 35 хвилин, 10 хвилин при температурі 100 градусів і 25 при температурі 180 градусів).
Щоб перевірити готовність паски, проткніть його сірником (або зубочисткою), якщо вона суха - паска готова.
Крок 19 Готуємо глазур.
Білки збити з дрібкою солі в піну.
Крок 20 Додати цукор, збивати до стійких піків.
Крок 21 Готові гарячі паски змастити глазур'ю і посипати кондитерської посипкою або прикрасити цукатами.
Смачного!
A new no-limit casino will close - jtmhub.com
ОтветитьУдалитьA new no-limit casino will close: the operator 김제 출장샵 has announced 거제 출장안마 its 상주 출장마사지 의정부 출장마사지 on the online gambling website Bet365 as part of the 경주 출장안마 deal.