Приголомшливий святковий пиріг! Дуже ніжний і неймовірно ароматний.
Спеції можна використовувати будь-які, за смаком (імбир, ваніль і т.д.).
Замість в'яленої журавлини можна використовувати вишню, цукати, або шоколад, нарізаний на невеликі шматочки. Замість апельсинів і мандаринів можна використовувати будь цитрусові.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Цитрусовий пиріг Різдвяний. Інгредієнти
4 яйця
150 г вершкового масла
150 г цукру
100 г в'яленої журавлини
3 зернятка кардамону
3 бутончики гвоздики
1 ч.л. меленої кориці
2 ч.л. розпушувача
150-180 г борошна
3 апельсина
5-7 мандаринів
Приготування
Крок 1 З одного апельсина вичавити сік (нам знадобиться 100 мл соку).
Крок 2 Решта два апельсина почистити.
Крок 3 Нарізати на кружечки товщиною близько 5 мм.
Крок 4 Мандарини почистити, нарізати на кружечки товщиною близько 5 мм.
Крок 5 З кардамону вийняти зерна.
Крок 6 У ступку покласти гвоздику і зерна кардамону.
Крок 7 Подрібнити.
Крок 8 Масло розтерти з цукром.
Крок 9 Додати яйця.
Крок 10 Перемішати.
Крок 11 Додати сік.
Крок 12 Додати корицю, гвоздику і кардамон.
Крок 13 Перемішати.
Крок 14 Додати журавлину.
Крок 15 Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
Крок 16 На дно формочки (я використовувала формочку діаметром 20 см) викласти апельсини.
Крок 17 З боків викласти мандарини.
Крок 18 Викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 40-45 хвилин (готовність перевірити за допомогою зубочистки або сірники).
Крок 19 Остиглий пиріг перевернути на тарілку.
Крок 20 З наступаючими святами!
Смачного!
Спеції можна використовувати будь-які, за смаком (імбир, ваніль і т.д.).
Замість в'яленої журавлини можна використовувати вишню, цукати, або шоколад, нарізаний на невеликі шматочки. Замість апельсинів і мандаринів можна використовувати будь цитрусові.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 6-8 порцій.
Інгредієнти
Цитрусовий пиріг Різдвяний. Інгредієнти
4 яйця
150 г вершкового масла
150 г цукру
100 г в'яленої журавлини
3 зернятка кардамону
3 бутончики гвоздики
1 ч.л. меленої кориці
2 ч.л. розпушувача
150-180 г борошна
3 апельсина
5-7 мандаринів
Приготування
Крок 1 З одного апельсина вичавити сік (нам знадобиться 100 мл соку).
Крок 2 Решта два апельсина почистити.
Крок 3 Нарізати на кружечки товщиною близько 5 мм.
Крок 4 Мандарини почистити, нарізати на кружечки товщиною близько 5 мм.
Крок 5 З кардамону вийняти зерна.
Крок 6 У ступку покласти гвоздику і зерна кардамону.
Крок 7 Подрібнити.
Крок 8 Масло розтерти з цукром.
Крок 9 Додати яйця.
Крок 10 Перемішати.
Крок 11 Додати сік.
Крок 12 Додати корицю, гвоздику і кардамон.
Крок 13 Перемішати.
Крок 14 Додати журавлину.
Крок 15 Додати розпушувач і борошно, замісити тісто.
Крок 16 На дно формочки (я використовувала формочку діаметром 20 см) викласти апельсини.
Крок 17 З боків викласти мандарини.
Крок 18 Викласти тісто.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 40-45 хвилин (готовність перевірити за допомогою зубочистки або сірники).
Крок 19 Остиглий пиріг перевернути на тарілку.
Крок 20 З наступаючими святами!
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий