Інгредієнти
Горіховий пиріг. Інгредієнти
тісто:
200 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
2 яйця
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
350-400 г борошна
начинка:
150 г цукру
200 мл вершків (33-35%)
2 ст.л. меду
350 г волоських горіхів
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, перемішати.
Крок 3 Додати розпушувач, борошно і замісити тісто.
Покласти тісто в пакетик, і прибрати його в холодильник до тих пір, поки готується начинка.
Крок 4 Готуємо начинку.
Горіхи подрібнити (порубати ножем).
Крок 5 Цукор висипати на суху сковороду.
Крок 6 Нагрівати цукор, на середньому вогні, при постійному помішуванні, до тих пір, поки він не розплавиться (в цукор нічого додавати не треба). Слідкуйте, щоб цукор не підгорів.
У мене цукор розплавився через 20 хвилин.
Цукор змінить колір, стане коричневим.
Крок 7 Коли цукор розплавиться, потроху додати вершки, перемішати.
Крок 8 Слідом додати мед, перемішати.
Крок 9 Довести масу до кипіння, додати горіхи, перемішати, прибрати з вогню.
Масу остудити.
Крок 10 Тісто розділити на 2 частини.
Одну частину викласти у форму, змащену маслом або застелену папером для випічки (я використовувала форму діаметром 24 см), розрівняти, зробити бортики висотою 3 см.
Крок 11 На тісто викласти начинку, розрівняти.
Крок 12 Залишилося тісто розкачати, накрити їм начинку, краї тіста защипнути.
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин.
Крок 13 Готовий пиріг повністю остудити (можна посипати цукровою пудрою, через сито), і потім розрізати на порції.
Смачного!
Горіховий пиріг. Інгредієнти
тісто:
200 г вершкового масла або маргарину
100 г цукру
2 яйця
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
350-400 г борошна
начинка:
150 г цукру
200 мл вершків (33-35%)
2 ст.л. меду
350 г волоських горіхів
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Масло розтерти з цукром.
Крок 2 Додати яйця, перемішати.
Крок 3 Додати розпушувач, борошно і замісити тісто.
Покласти тісто в пакетик, і прибрати його в холодильник до тих пір, поки готується начинка.
Крок 4 Готуємо начинку.
Горіхи подрібнити (порубати ножем).
Крок 5 Цукор висипати на суху сковороду.
Крок 6 Нагрівати цукор, на середньому вогні, при постійному помішуванні, до тих пір, поки він не розплавиться (в цукор нічого додавати не треба). Слідкуйте, щоб цукор не підгорів.
У мене цукор розплавився через 20 хвилин.
Цукор змінить колір, стане коричневим.
Крок 7 Коли цукор розплавиться, потроху додати вершки, перемішати.
Крок 8 Слідом додати мед, перемішати.
Крок 9 Довести масу до кипіння, додати горіхи, перемішати, прибрати з вогню.
Масу остудити.
Крок 10 Тісто розділити на 2 частини.
Одну частину викласти у форму, змащену маслом або застелену папером для випічки (я використовувала форму діаметром 24 см), розрівняти, зробити бортики висотою 3 см.
Крок 11 На тісто викласти начинку, розрівняти.
Крок 12 Залишилося тісто розкачати, накрити їм начинку, краї тіста защипнути.
Поставити пиріг в розігріту до 180 градусів духовку, випікати протягом 30-35 хвилин.
Крок 13 Готовий пиріг повністю остудити (можна посипати цукровою пудрою, через сито), і потім розрізати на порції.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий