Дуже смачні ватрушки!
Пухова тісто, соковита начинка.
Замість сиру можна використовувати повидло або джем.
Якщо використовуєте сир, в нього можна додати родзинки, цукати, горішки.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 ватрушек.
Інгредієнти
Ватрушки з сиром. Інгредієнти
тісто:
250 мл молока
10 г сухих дріжджів (або 40-50 свіжих)
100 г цукру
100 г вершкового масла
2 яйця
400-450 г борошна
? ч.л. солі
начинка:
500 г сиру (будь-якої жирності, за смаком)
100 г сметани
70-100 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
яйце для змащування
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Молоко підігріти (воно не повинно бути сильно гарячим).
Додати 1 ст.л. цукру і дріжджі.
Крок 2 Додати 150 г борошна, перемішати.
Крок 3 Поставити опару в тепле місце (я наливаю в миску гарячу воду, в неї ставлю ємність з опарою).
Крок 4 Дати опарі добре піднятися (це займе близько 15 хвилин).
Крок 5 Змішати опару і яйця.
Крок 6 Додати масло, перемішати.
Крок 7 Додати цукор і сіль, перемішати.
Крок 8 Додати борошно, замісити тісто.
Поставити його в тепле місце.
Крок 9 Дати тісту піднятися (це займе близько 30 хвилин).
Крок 10 Тісто обминути, знову поставити в тепле місце.
Крок 11 Дати піднятися.
Крок 12 Готуємо начинку.
Сир змішати з цукром і ванільним цукром.
Крок 13 Додати сметану, перемішати.
Крок 14 Яйце збовтати.
Крок 15 Деко змастити маслом або застелити папером для випічки.
З тіста сформувати коржики, викласти їх на деко.
Крок 16 Змастити яйцем.
Крок 17 У кожній коржики зробити поглиблення.
Крок 18 Викласти начинку.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Смачного!
Пухова тісто, соковита начинка.
Замість сиру можна використовувати повидло або джем.
Якщо використовуєте сир, в нього можна додати родзинки, цукати, горішки.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 ватрушек.
Інгредієнти
Ватрушки з сиром. Інгредієнти
тісто:
250 мл молока
10 г сухих дріжджів (або 40-50 свіжих)
100 г цукру
100 г вершкового масла
2 яйця
400-450 г борошна
? ч.л. солі
начинка:
500 г сиру (будь-якої жирності, за смаком)
100 г сметани
70-100 г цукру
2 ч.л. ванільного цукру
яйце для змащування
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Молоко підігріти (воно не повинно бути сильно гарячим).
Додати 1 ст.л. цукру і дріжджі.
Крок 2 Додати 150 г борошна, перемішати.
Крок 3 Поставити опару в тепле місце (я наливаю в миску гарячу воду, в неї ставлю ємність з опарою).
Крок 4 Дати опарі добре піднятися (це займе близько 15 хвилин).
Крок 5 Змішати опару і яйця.
Крок 6 Додати масло, перемішати.
Крок 7 Додати цукор і сіль, перемішати.
Крок 8 Додати борошно, замісити тісто.
Поставити його в тепле місце.
Крок 9 Дати тісту піднятися (це займе близько 30 хвилин).
Крок 10 Тісто обминути, знову поставити в тепле місце.
Крок 11 Дати піднятися.
Крок 12 Готуємо начинку.
Сир змішати з цукром і ванільним цукром.
Крок 13 Додати сметану, перемішати.
Крок 14 Яйце збовтати.
Крок 15 Деко змастити маслом або застелити папером для випічки.
З тіста сформувати коржики, викласти їх на деко.
Крок 16 Змастити яйцем.
Крок 17 У кожній коржики зробити поглиблення.
Крок 18 Викласти начинку.
Поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий