Ніжні, м'які, дуже ароматні кекси!
Замість білкового крему можна полити кекси розтопленим шоколадом або цукровою глазур'ю.
Замість маленьких формочок (я використовувала силіконові формочки) можна використовувати одну велику форму.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 штук.
Інгредієнти
Кекси Різдвяні. Інгредієнти
тісто:
150 г цукру
150 г вершкового масла
3 яйця
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
200-250 г борошна
5-6 мандаринів (або 3 апельсина)
білковий крем:
100 г цукру
50 мл води
2 білки
? ч.л. лимонної кислоти
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Мандарини почистити, часточки очистити від плівочок, нарізати невеликими шматочками.
Крок 2 Масло розтерти з цукром.
Крок 3 Додати яйця, перемішати.
Крок 4 Додати мандарини, перемішати.
Крок 5 Додати розпушувач і борошно, замісити густе тісто.
Крок 6 Викласти тісто у формочки, поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Крок 7 Готуємо крем.
Цукор залити водою.
Варити на середньому вогні до «проби на м'який кулька» (у мене сироп варився, після того, як закипів, близько 25 хвилин).
Крок 8 Щоб зробити «пробу на м'який кулька» налийте трохи сиропу в холодну воду.
Крок 9 Якщо з сиропу можна сформувати кульку, він готовий.
Крок 10 Білки збити в піну.
Щоб білки краще збили, можна додати трохи солі.
Крок 11 У білки тонкою цівкою влити гарячий (але не киплячий) сироп, збивати протягом 10-15 хвилин.
Крок 12 Додати лимонну кислоту, збивати 5 хвилин.
Крок 13 На остиглі кекси викласти крем (ложкою або за допомогою шприца).
Крок 14 При бажанні, можна прикрасити кекси кондитерської посипкою.
Смачного!
Замість білкового крему можна полити кекси розтопленим шоколадом або цукровою глазур'ю.
Замість маленьких формочок (я використовувала силіконові формочки) можна використовувати одну велику форму.
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить близько 20 штук.
Інгредієнти
Кекси Різдвяні. Інгредієнти
тісто:
150 г цукру
150 г вершкового масла
3 яйця
2 ч.л. розпушувача (або 1 ч.л. гашеного соди)
200-250 г борошна
5-6 мандаринів (або 3 апельсина)
білковий крем:
100 г цукру
50 мл води
2 білки
? ч.л. лимонної кислоти
Приготування
Крок 1 Готуємо тісто.
Мандарини почистити, часточки очистити від плівочок, нарізати невеликими шматочками.
Крок 2 Масло розтерти з цукром.
Крок 3 Додати яйця, перемішати.
Крок 4 Додати мандарини, перемішати.
Крок 5 Додати розпушувач і борошно, замісити густе тісто.
Крок 6 Викласти тісто у формочки, поставити в розігріту до 180 градусів духовку.
Випікати протягом 20-25 хвилин.
Крок 7 Готуємо крем.
Цукор залити водою.
Варити на середньому вогні до «проби на м'який кулька» (у мене сироп варився, після того, як закипів, близько 25 хвилин).
Крок 8 Щоб зробити «пробу на м'який кулька» налийте трохи сиропу в холодну воду.
Крок 9 Якщо з сиропу можна сформувати кульку, він готовий.
Крок 10 Білки збити в піну.
Щоб білки краще збили, можна додати трохи солі.
Крок 11 У білки тонкою цівкою влити гарячий (але не киплячий) сироп, збивати протягом 10-15 хвилин.
Крок 12 Додати лимонну кислоту, збивати 5 хвилин.
Крок 13 На остиглі кекси викласти крем (ложкою або за допомогою шприца).
Крок 14 При бажанні, можна прикрасити кекси кондитерської посипкою.
Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий